Minimalistisk

Sony rullar ut ny kameraapp till Z5

[UPPDATERAD] En uppdaterad kameraapp ska göra fotande enklare.

Publicerad Uppdaterad

Sony gör riktigt bra mobilkameror och Xperia Z5-serien är ingen undantag. Men själva kameraappen har knappast känts helt modern på sistone. Det har Sony själva varit medvetna om och den uppdaterade version av appen de pratat om tidigare har nu börjat rulla ut till användare av Xperia Z5.

De huvudsakliga förändringarna gäller gränssnittet, som gjorts betydligt mer minimalistiskt och förenklat mot tidigare. Hur det ser ut med allmänt bildtrolleri bakom kulisserna finns det däremot inte speciellt mycket information om. Än så länge finns uppdateringen bara till Z5-serien (även om den verkar ha fulhackats till Z3-serien också för de som vill experimentera).

Uppdatering: Vi har nu hunnit prova den nya kameraappen. Den främsta skillnaden är att man växlar mellan manuellt, auto- och videoläge genom att svepa upp och ner på skärmen, vilket är ett smidigt och intuitivt sätt att växla mellan funktionerna. I övrigt ser inställningar ut ungefär som de gjorde innan.

Vi har inte noterat någon skillnad i bildkvalitet mot tidigare, fortfarande upplever vi kameran som lite "grinig". I autoläget verkar den till exempel dra igång HDR när den tycker att det behövs, vilket resulterar i bilder som visserligen har bättre kontrast, men i gengäld är suddiga trots bra ljus.

Har du hunnit få uppdateringen än och vad tycker du i så fall om den? Kommentarsfältet är ditt.