https://www.mobil.se/nyheter/spotify-nu-offline-i-klockan-gear-s3
563579
Musik på löprundan/överallt utan telefon

Spotify nu offline i klockan Gear S3

Samsung Gear S3 blir första klocka att erbjuda Spotify i offlineläge, utan att du har uppkoppling eller telefonen med dig.

Offlineläget introduceras i den Spotify-app som finns tillgänglig i Samsungs egen appbutik Samsung Galaxy Apps för klockan Gear S3 (och föregångaren Gear S2). Sedan tidigare har Spotify-appen funnits där för Gear S3 och S2, men den har då krävt att du varit uppkopplad direkt via wlan eller via telefonen till mobilnätet. Nu kan du alltså istället ladda ner låtar till klockan och spela även när klockan inte har uppkoppling. Det här innebär att du akn lyssna på musik under till exempel joggingturen utan att ha telefonen med dig. Du kan lyssna direkt i klockans högtalare, eller för att få bättre ljud genom att ansluta ett par trådlösa högtalare eller en bluetoothhögtalare.

För Gear S3-användare med Androidtelefon

Spotifyappen för Samsung Gear S3 finns tillgänglig för Android-användare, inte för den som använder Gear S3 tillsammans med en Iphone. Detsamma gäller Samsungs betaltjänst Samsung Pay. Även den är kräver att klockan används tillsammans med en Androidtelefon för att tjänsten ska fungera. Inom kort lovar dock Samsung att Spotify i offlineläge ska komma även Iphoneanvändarna med Gear-klocka tillgodo.

I och med lanseringen är Samsung Gear S3 och S2 då de första klockorna där Spotify finns som egen app med offlineläge. Vi har tidigare skrivit om den inofficiella Spotify-appen till Apple Watch, men under utvecklingen av den rekryterades utvecklaren till Spotify för att utveckla den appen som en officiell Spotify-app till Apple Watch och någon sådan har man ännu inte presenterat. Den är alltså fortfarande under utveckling.

Nedan kan du se ett kort klipp där vi visar hur Spotify-appen i Gear S3 fungerade innan den fick offline-möjligheter.