https://www.mobil.se/nyheter/spotify-testar-frist-ende-spelliste-app
564721
Finns ännu bara i Australien

Spotify testar fristående spelliste-app

Den svenska musikstreaming-jätten Spotify testkör för närvarande en helt fristående app för att lyssna på radionkanaler och spellistor. Tanken är primärt att man snabbt ska kunna börja lyssna på musik, utan onödiga knapptryckningar och via ett mycket lättmanövrerat gränssnitt.

Stations är namnet på den nya Spotify-appen som nu testkörs i mycket begränsad omfattning. Så här långt är det enbart användare i Australien som fått tillgång till appen, som dessutom bara finns för Android i nuläget. Det är oklart om Spotify har tänkt rulla ut appen på bredare front, men den är onekligen ett rätt intressant koncept. Spotifys egen beskrivning lyder ”Det enklaste sättet att lyssna på musik som du älskar. Helt gratis”. Musiken börjar spelas upp direkt när man startar appen och gränssnittet består i princip av en rullmeny med olika spellistor. Konceptet innebär med andra ord att man inte behöver skriva någonting alls. 

Går inte att hoppa över låtar

I gratisversionen är appen annonsfinansierad. Har man ett Premiumkonto slipper man förvisso annonserna, men det innebär inte att man kan hoppa över låtar. Däremot kan man välja vilka spellistor som ska finnas med i appen och plocka bort förinstallerade spellistor som man inte är intresserad av. Enligt Spotify ska appen även lära sig vad man lyssnar på och anpassa de personliga spellistorna efter det. Det årstår nu att se om appen blir en framgång bland användarna i Australien. I så fall lär en bredare lansering sannolikt stå för dörren. 

408180951112_10155935662181113