https://www.mobil.se/nyheter/stockholmarna-far-ny-sl-app-som-fokuserar-pa-forseningar
566514
Nyheter
Myheadsapp

Stockholmarna får ny SL-app som fokuserar på förseningar

En ny app ska upplysa Stockholmare om förseningar i kollektivtrafiken. Varningarna kommer som en pushnotis när din dagliga resa har drabbats av störningar.

Det finns andra appar för att planera sin resa i Stockholms kollektivtrafik, men den här nya appen från MTR som kör på uppdrag av SL, Storstockholms Lokaltrafik inriktar sig helt på förseningar och störningar i den planerade trafiken.

Appen heter Myheadsapp och finns till Android och till IOS och när man startar den för första gången får man skriva i de återkommande resor man gör, till exempel till respektive från jobbet, mellan vilka hållplatser det är och vid vilken tid resorna vanligen görs. Sedan ska man få appnotiser från appen om resan drabbas av störningar, så man kan planera innan man ska resa. Detta har vi dock inte kunnat testa ännu, vilket gör att vi får anledning att återkomma med en mer utförlig recension.

Utöver planerade resor kan man även se aktuella störningar i alla trafikslag och du kan söka upp en spontan resa mellan två platser för att se bästa vägen och eventuella störningar jämfört med tidtabellen. Enligt MTR är appen framförallt för pendeltågsresenärerna eftersom de till skillnad från de som åker med övriga färdsätt ofta har färre avgångar att välja på och därför har störst nytta av en app som denna. Tanken från MTR:s sida är att en större förutsägbarhet för hur resan ska gå ska locka fler att välja kollektivtrafiken.

Källa

Relaterade artiklar