https://www.mobil.se/nyheter/storre-fokus-pa-ipad-med-ios-13
565259
Släpps 2019

Större fokus på Ipad med IOS 13

Enligt färska, men ännu obekräftade, uppgifter så kommer 2019 års IOS 13 att bjuda på ett betydligt större fokus på Ipad än tidigare versioner av Apples mobila operativsystem.

Jodå, vi är medvetna om att vi inte kommit längre än till IOS 11.3 ännu. IOS 12 lär vi få se först till hösten och IOS 13 dröjer således ytterligare ett år. Men den som väntar på något gott väntar som bekant också alltid alldeles för länge. Och om Apples surfplatta Ipad ligger dig varmt om hjärtat, så har du verkligen någonting att se fram emot när det gäller IOS 13, för med den versionen av IOS kommer enligt ännu obekräftade uppgifter ett rejält Ipad-fokus. 

Kallas Yukon internt

Det är den ofta mycket initierade Bloomberg-redaktören Mark Gurman som kommer med uppgifterna om operativsystemet, som sägs gå under namnet Yukon internt. Enligt Gurman kommer IOS 13 bland annat att innehålla en hel del nyheter rörande Files (Filer)-appen, som ska vara specialanpassad för just Ipad. Dessutom sägs man kunna köra samma app i två separata fönster samtidigt, och dessutom ska IOS 13 ha stöd för flikar i appar på samma sätt som Mac OS har redan idag. Den omdesignade hemskärmen för Ipad, som från början var tänkt att dyka upp redan i IOS 12 får dessutom vänta till IOS 13, då Apple sägs prioritera kvalitet och prestanda i den kommande versionen av operativsystemet. 

Relaterade artiklar

Ämnen