https://www.mobil.se/nyheter/svenska-s7-och-s7-edge-enheter-far-android-80-oreo
565380
Nyheter
Äntligen

Svenska S7- och S7 Edge-enheter får Android 8.0 Oreo

Har du en Samsung Galaxy S7 eller S7 Edge och har gått och suktat efter Android Oreo? Kanske till och med blängt lite avundsjukt på S8- och S9-ägarna? Sluta då sukta och börja istället tanka, för nu har Android 8.0 äntligen blivit tillgängligt i Sverige för din telefon.

Det var på tiden att Samsungs två-åringar blev med Oreo. Vad som föranlett att det tagit så lång tid är oklart, och många andra europeiska länder fick uppdateringen redan för flera veckor sedan. Men nu är i alla fall uppdateringen här för alla som äger något av de två flaggskeppen från 2016. Många användare har sannolikt redan fått en notifiering om uppdateringen, men om så inte skett så är det bara att gå in under inställningarna, söka efter uppdateringen manuellt och därefter ladda hem den. Uppdateringen väger in på 1,26 GB. Den Samsung Galaxy S7 vi har tillgänglig på redaktionen har ännu ingen uppdatering tillgänglig.

Bättre batteri

Utrullningen av Oreo har inte varit helt friktionsfri. Uppdateringen till Galaxy S8 fick till exempel avbrytas tillfälligt efter att man upptäckt flera buggar i den. Bland de mer intressanta funktioner som finns i Oreo kan exempelvis bild-i-bild, autofyll för snabbare inloggning och nya emoji-symboler nämnas. Men kanske mest välkommet är sannolikt att telefoner som kör Android Oreo ska förbruka lite mindre energi tack vare batterioptimering av diverse processer. Det är aningen tidigt att säga om Oreo har fått någon sådan effekt för S7-ägarna, men det lär tiden utvisa inom kort. 

Annons