"Begränsad upplaga"

Svenskt pris och datum på LG G Flex 2

I slutet av mars kommer vi kunna köpa LG:s andra försök till krökt mobil i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

LG G Flex blev ingen större succé varken hos recensenterna eller konsumenterna. Den böjda skärmen är en intressant idé, men var inte värd att betala extra för och dessutom få sämre prestanda.

Efterföljaren G Flex 2 upplevde vi däremot som en förbättring på alla punkter när vi fick känna på den på Consumer Elecronics Show i Las Vegas i januari. Förutom att den fått högre skärmupplösning på mindre skärm och det snabbaste chipset som finns att uppbåda denna gång har den blivit mindre och smidigare. Baksidesmaterialet som ska göra att repor försvinner av sig själva ska också ha blivit snabbare så att reporna är borta på någon minut.

När nu svenskt pris och lanseringsdatum tillkännagetts framgår det dessutom att mobilen blir betydligt mer prisvärd än föregångaren. Med ett rekommenderat pris på 5995 kronor ligger den i samma prisklass som andra toppmodeller med liknande egenskaper. Tyvärr blev det dock inte modellen med 3 GB arbetsminne och 32 GB lagringsutrymme som säljs här, utan den med 2 GB RAM och 16 GB lagring.

Fortfarande är dock frågan vad en krökt mobil ska vara bra för inte ordentligt besvarad. Enligt LG minskar det ljusreflektioner i skärmen, gör att telefonen ligger bättre mot örat, och ger en bättre filmupplevelse. Att telefonen är böjbar gör den dessutom mindre känslig för skador.

Telefonen kommer enligt LG säljas i begränsad utgåva i Sverige från och med slutet av mars. Den som känner sig sugen kan förboka hos Tele2 eller Netonnet från och med i morgon, den 20 februari.