Annons

Sverige inte utvalt

Ticwatch Pro 3 släpps i 4G-version med e-sim – idag i fem länder

Mobvoi släpper en 4G-version av sin nyligen lanserade klocka Ticwatch 3 Pro.

Publicerad Uppdaterad

Det är givetvis e-sim och 4G-stöd som är den stora nyheten är och klockan kommer att finnas tillgänglig i Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrike och Spanien i ett första skede. Lanseringen sker tillsammans med Vodafone och tjänsten Onenumber, vilket innebär att användare har samma telefonnummer  klockan som i den vanliga mobiltelefonen. Du kan alltså bli nådd även när du inte har mobilen med dig. 

Anpassade funktioner

Istället för att helt förlita sig på Wear OS och Google funktioner har Mobvoi egna appar i klockan, appar som sköter träningskoll, ser och analyserar din sömn och så vidare. De sköter även molnsynk mellan klocka och mobiltelefon, via 4G-uppkopplingen så att du kan få notiser från meddelanden som kommit och från till exempel e-post och Whatsapp på din Androidmobil direkt i klockan på distans. Uppkopplingen via 4G innebär även att du kan ringa och ta emot samtal, strömma musik, skicka meddelanden och annat utan att vara beroende av att telefonen är i närheten.

Ticwatch Pro 3 Cellular/LTE börjar säljas idag för 330 pund eller 360 euro, men någon svensk lansering är inte aktuell nu och Mobvoi har inga avtal med någon svensk operatör. 4G-funktionen uppger Mobvoi nu vid lanseringen enbart är tillgänglig i Storbritannien, Spanien och Tyskland.