Samtal och förbättrade direktmeddelanden

Twitter utökar möjligheterna att kommunicera

Twitter vill utöka möjligheterna för användare att kommunicera med varandra, både med text, tal och video.

Publicerad Uppdaterad

Från att näst intill enbart ha handlar om att kunna skicka korta textmeddelanden, så utvidgar nu Twitter funktionaliteten för användare att kommunicera med andra. I detta nu håller man på att rulla ut en uppdatering för Ios och Android som ger förbättrade möjligheter att skicka krypterade direktmeddelanden (DM) där användaren kan svara på alla meddelanden i en tråd, inte bara det senaste. Dessutom har användarna också möjlighet att välja vilken emoji som helst som en reaktion.

Företaget arbetar även med en ny röst- och videochattfunktion där användare kommer att kunna ringa till andra användare. Twitters VD Elon Musk, som tillkännagav nyheterna, säger i en tweet att man kommer att kunna ringa med röst- och videosamtal till "till vem som helst på den här plattformen, så att du kan prata med människor var som helst i världen utan att ge dem ditt telefonnummer."

Samtal är redan möjliga via Twitter Spaces, men där är samtalen offentliga och avsedda för gruppchattar. När samtalsfunktionen kommer att dyka upp, och för vilka, är dock inte klart.

Källa