https://www.mobil.se/nyheter/uppdaterad-garmin-vivoactive-3-far-musik
565447
Nyheter
Även bättre sömnlogg

Uppdaterad Garmin Vivoactive 3 får musik

Garmin har släppt en ny version av Vivoactive 3, och passar samtidigt på att uppdatera programvaran i befintliga Vivoactive 3.

Garmin Vivoactive 3 som lanserades i höstas var företagets tydligaste försök att konkurrera med smartklockor som Apple Watch om användare som vill ha en mindre och smidigare sportklocka.

Vivoactive 3 är ett intressant alternativ som bland annat utmärker sig för sin utmärkta batteritid på drygt en vecka per laddning och sin skärm som alltid är på. Till de funktioner man saknade som ofta finns hos smartklockor hörde möjligheten att spela musik.

Det har man ordnat med den nya utgåvan Vivoactive 3 Music. Prislappen är som förut ungefär 3500 kronor, men nu har telefonen även lagringsminne för upp till 500 MP3-filer. Genom att koppla ett bluetooth-headset till klockan kan du då lyssna på musik under löprundan utan att ha med mobilen. Då klockan är en Garmin har den naturligtvis även GPS och diverse träningsfunktioner för att logga löprundan.

De flesta svenskar lyssnar i dag dock inte på musik genom att ladda ner MP3-filer. Snarare vill man kunna synka spellistor från streamingtjänster för offlinelyssning. Här skriver Garmin intressant nog att man kan ladda ner appar från utvalda streamingtjänster från deras appbutik för offlinelyssning. Man nämner Iheartradio, samt Deezer som kommande tjänst. Spotify nämns dock inte.

En annan nyhet i Vivoactive 3 Music är att sömnloggen nu även tar hänsyn till hjärtrytmen och inte bara hur mycket man rör sig för att mäta olika sömstadier. Det här är en funktion vi känner igen och uppskattar från Fitbit. Eftersom denna funktion är en programvaruuppdatering kommer den även användare av höstens Garmin Vivoactive 3 tillgodo. Liksom höstens föregångare har Vivoactive 3 Music stöd för Gamin Pay, som gör att du kan betala med klockan. I Sverige stöds Garmin Pay av bland annat SEB, Nordea, Danske Bank och inom kort Länsförsäkringar.