Nya problem för Googles toppmobil

Uppgifter om Pixel 2 XL-enheter utan respons i skärmkanterna

Google Pixel 2 XL

Rapporter om problem med Googles nya Pixel 2-enheter fortsätter strömma in. Dagens variant på temat är problem med icke-responsiva skärmkanter på den större modellen Pixel 2 XL.

Publicerad Uppdaterad

Det börjar nästan bli tröttsamt att inleda texter om nya Pixel 2-problem med klysckor som att ”de avlöser varandra i en strid ström”. Bland annat därför hoppas vi innerligt på att vi nu hört det sista om barnsjukdomar och att Pixel 2-enheterna kanske kan få lite uppmärksamhet för det de är bra på framöver. Med det sagt kan vi konstatera att flera användare nu klagar på att skärmkanterna på Pixel 2 XL inte svarar som de ska på tryck. 

Ska vara mjukvarurelaterat

Det är alltså vid tryck på skärmkanten som inget händer, enligt flera användare. Drar man med fingret längs med skärmkanten tycks däremot responsen i skärmen fungera som den ska. Således tycks felet vara mjukvarurelaterat snarare än att ha med hårdvaran att göra. Google säger sig dessutom känna till problemet och har utlovat en uppdatering som ska råda bot på saken. Det är oklart hur omfattande problemen är, men om de nu är mjukvarurelaterade borde de rimligtvis ha drabbat de flesta enheter. 

Källa