Annons

Sällar sig till en exklusiv skara

Uppgifter: Pixel 4-telefonerna kan få 90 Hz-skärmar

Färska rykten från källor med insyn i saken gör gällande att höstens Pixeltelefoner får skärmar med hög uppdateringsfrekvens.

Publicerad Uppdaterad

Den som har tittat lite närmare på en Oneplus 7 vet vad det handlar om. En skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz ger utan tvekan ett riktigt trevligt intryck, då den blir väldigt följsam och mjuk. Utöver Oneplus så har även Razer varit inne på området med hög bilduppdateringsfrekvens, något som förstås har en koppling till att företagets telefoner är gamingfokuserade. Och nu verkar Google vilja sälla sig till den än så länge ganska exklusiva skaran av tillverkare som erbjuder liknande skärmar.

Med Pixel 4 och Pixel 4 XL ska man nämligen introducera ett koncept kallat ”Smooth Display” som innebär en uppdateringsfrekvens på just 90 Hz. Googles Pixeltelefoner lär sannolikt inte dyka upp i Sverige den här gången heller, men man kan förstås alltid hoppas. Telefonerna förväntas offentliggöras i oktober och de förväntas utöver de snabba skärmarna även vara rustade med dubbelkameror samt Qualcomms Snapdragon 855-chipp. 

Källa