Annons

Parkopplas med din Iphone

Video: Så kan Ios se ut när det flyttar in i bilen

En amerikansk apputvecklare har tagit fram en testmiljö som visar hur Ios i bilen kan komma att se ut.

Publicerad Uppdaterad

”Ios in the car” var en av nyheterna när Ios 7 presenterades i juni förra året.  Systemet bygger kort och gott på att du ska kunna parkoppla din Iphone med bilen, och sedan använda knappar på ratten, pekskärmen eller röstkommmandon för att styra telefonen. 

Under presentationen gick Apple ut med att man lyckats få med tillverkare som exempelvis Volvo, Ferrari och Chevrolet på tåget.

Men efter att Apple introducerat Ios för bilen för ett halvår sedan har det varit mycket tyst om systemet. 

Emulerar Ios in the car

Nu har amerikanska apputvecklaren Steven Troughton-Smith publicerat ett videoklipp där han visar upp hur gränssnittet för Apples nya bilanpassade system skulle kunna se ut. 

Det har han gjort genom att skapa en testmiljö som emulerar bilens pekskärm,  det vill säga visar hur Ios ser ut när det tror att system körs i en bil. 

Enligt Troughton-Smith innehåller standardversionen av Ios 7.0.3 allt han behövt för att skapa sin testmiljö, även om han medger att det har krävt en hel del justeringar. 

Bil-gränssnittet som vi ser i Troughton-Smiths video bygger som sagt på Ios 7, men bär tydliga spår av föregående Ios 6. Det verkar dock som att Apple planerar att ge gränssnitten en ansiktslyftning. 

En bild som utvecklaren Denis Stas twittrat ut visar nämligen att Ios för bilen har en betydligt mer Ios 7-doftande design i betaversionen av Ios 7.1.

Google satsar också på bilen

Det verkar också som att Apples bilsystem är begränsat till att spegla det som finns på den anslutna telefonens skärm, vilket innebär att du inte har möjlighet att multitaska på båda skärmarna. Troughton-Smith hävdar också att röstkommandon ska vara det enda sättet att styra Ios i bilen.

I nuläget är det osäkert när vi får se första frukten av Apples samarbete med biltillverkarna.  Med tanke på att storkonkurrenten Google presenterade ett Androidsamarbete med GM, Honda och Hyundai i januari, kanske vi inte behöver vänta så länge till?

Källa