https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-mi-8-tycks-fa-genomskinligt-bakstycke
565343
Designen avslöjad i videoläcka

Xiaomi Mi 8 tycks få genomskinligt bakstycke

Efter att Xiaomi häromdagen skickade ut en inbjudning till lanseringen av en ny smartphone kallad Mi 8 så har rörliga bilder som påstås visa enheten börjat få spridning på nätet. Och om bilderna är autentiska så tycks telefonen bland annat få ett genomskinligt bakstycke.

Bildläckor bör förstås alltid tas med en rejäl nypa salt, men det vore onekligen intressant om det videoklipp som nu fått spridning verkligen visar Xiaomis kommande telefonmodell Mi 8. För den som inte hängt med i svängarna kan vi berätta att Xiaomi så sent som igår skickade ut inbjudningar till ett lanseringsevent för en ny telefon kallad Mi 8. Man tycks därmed hoppa över modellnamnet Mi 7 helt och hållet, sannolikt för att komma i synk med företagets åttaårsjubileum som smartphonetillverkare. 

Sensorpanel och genomskinlig baksida

De två mest intressanta slutsatser man kan dra av klippet är att telefonen dels tycks ha en sensorpanel av samma breda slag som exempelvis Iphone X har, dels får ett genomskinligt bakstycke som exponerar flera av komponenterna under skalet. Vad gäller sensorpanelen så kan bredden vara en indikation på att telefonen är rustad med ett antal sensorer och inte bara en selfiekamera på frontstycket. Den genomskinliga baksidan har förstås inget funktionellt värde, utan det handlar mest om en ganska kul designidé. Den 31 maj – det vill säga så snart som nästa torsdag – får vi facit.