Bekräftat med teaser

Xiaomi presenterar sin nya gamingtelefon den 18 mars

Att Xiaomi har en uppföljare till gamingtelefonen Black Shark på gång har varit känt sedan länge. Och nu har bolaget bekräftat att man kommer att offentliggöra den nya telefonen i samband med ett event i Kina den 18 mars.

Publicerad Uppdaterad

Det är via en så kallad teaser på det sociala nätverket Weibo som den kinesiska elektronikjätten Xiaomi nu har avslöjat att man inom kort kommer att visa upp den telefon som sannolikt lär få namnet Black Shark 2, och som är en regelrätt upföljare till den gamingtelefon med namnet Black Shark som man släppt tidigare. Den första versionen av telefonen var en riktigt bra enhet och fick toppbetyg när Mobil testade den hösten 2018. Väldigt lite är känt om uppföljaren, men det finns åtminstone en del rykten om den. 

Kan släppas i Kina först

Det som man eventuellt kan förvänta sig är att telefonen får ett bättre system för kylning, då gaming inte sällan är särskilt prestandakrävande, vilket innebär att telefoner blir varma. Obekräftade förhandsuppgifter gör gällande att telefonen får Qualcomms nya Snapdragon 855-chipp, 8 GB arbetsminne och ett lagringsutrymme på 128 GB. Möjligen kommer telefonen även i en version med 256 GB lagringsutrymme. Med tanke på att lanseringen sker i Kina, så får vi anta att telefonen åtminstone till en början är primärt aktuell för den kinesiska marknaden. En lansering i Europa kan tänkas följa något senare. 

Källa