Lite nytt

Här är nyheterna i Android 5.1

Google har släppt Android 5.1 och vi tittar närmare på de större nyheterna.

Publicerad Uppdaterad

Google är väldigt förtegna om vad som egentligen döljer sig inom begreppet ”flertalet buggfixar”, men utöver att vara hemlighetsfulla med släppet av Android 5.1 finns det tre nya funktioner som kan vara till glädje för många.

Stöd för dubbla SIM-kort
En funktion som är närmast ett krav i Asien, men som av fullständigt oförklarlig anledning aldrig tagit fart i Sverige förutom i budgetlurar. Nu ska i alla fall stödet för dubbla SIM-kort finnas på plats, vilket borde göra att vi inom kort kan hitta en rad asiatiska telefoner med senaste version av Android.

HD-stöd för röstsamtal
Precis som dubbla SIM-kort är det här en funktion som funnits i tidigare versioner av Android, men som inte hanns med att byggas in till släppet av Android 5.0. Men nu sitter stödet på plats och vi kan avnjuta högupplöst röstljud i de telefoner och nät som stödjer det.

Enhetsskydd
Även om Google plockar bort kravet för kryptering av enheter ökar de säkerheten något med Device Protection, som ska göra att en enhet som rapporterats försvunnen eller stulen inte ska gå att använda ens efter en återställning av luren såvida inte den ursprungliga användarens Google-lösenord skrivs in.