"X Phone" med nytt namn

Moto X: Motorolas nästa flaggskepp

Motorolas kommande toppmodell ska heta Moto X - och kommer att lanseras sent i sommar. Det avslöjades under en intervju med Dennis Woodside, toppchef på Motorola Mobility.

Publicerad Uppdaterad

Några av vårens hetaste mobilrykten har varit dessa om "X Phone" - Motorolas storstilade comeback till Android-världen. Detta ska bli företagets första mobiltelefon sedan Googles uppköp.

Första Motoraluren som är USA-byggd

Dennis Woodside, toppchef på Motorola Mobility, blev nyligen intervjuad under D11 - en konferens som hålls av amerikanska tekniksajten AllThingsD. Woodside passade bland annat på att avslöja att tillverkarens nya flaggskepp ska få namnet Moto X. Den ska alltså inte heta "X Phone" som tidigare rykten har gjort gällande, rapporterar AllThingsD.

Woodside berättade även att telefonen kommer att tillverkas i företagets hemland, USA. 

– Det kommer att vara den första smarta mobiltelefonen från Motorola som är byggd i USA. Den kommer att tillverkas i Texas - vi ska anställa runt 2 000 personer. Fabriken ligger strax utanför Fort Worth. Den är 500 000 kvadratfot (motsvarande cirka 46 500 kvadratmeter, reds anmärk.) stor och har tidigare använts för att bygga Nokia-telefoner, sade Dennis Woodside.

Enligt AllThingsD ska Dennis Woodside burit en Moto X-telefon i sina fickor under intervjun, men han vägrade att röja några detaljer om telefonen. Det enda uttalandet han gav var en vag antydelse om att telefonen "kommer att veta vad du vill göra innan du vet det själv".

"Två processor för bättre batteritid"

Motorola är kända för att stoppa riktigt kraftfulla batterier i sina mobiltelefoner. Ett av av många rykten om Motorolas kommande prestandalur har varit att man har ett tydligt fokus på just förbättra batteritiden. Woodside ville inte gå ut med några detaljer om Moto X:s batterikapacitet, men sa att frågan om batteritiden är ett stort problem för mobilbranschen just nu, skriver Engadget.

– Motorola har några av världens bästa ingenjörer och systemutvecklare som har ägnar sina liv åt just detta problem, sade Dennis Woodside.

Källa