Abonnemangen Volym och Surf

Tele2 sockrar med 6 månaders HBO

Uppdaterad 3 april: Den som nytecknar eller förlänger något av Tele2:s abonnemang Volym eller Surf får sex månaders strömmade TV-serier på köpet.

Publicerad Uppdaterad

Den amerikanska TV-seriejätten HBO storsatsar just nu i Sverige på sin Streamingtjänst, där man får tillgång till kompletta säsonger med TV-serier som Girls, Game of Thrones och True Detective.

Som en del av den satsningen har man tecknat avtal med Tele2. Den som förlänger eller nytecknar något av Tele2:s abonnemang får under sex månaders tid tillgång till HBO:s streamingtjänst utan extra kostnad.

I en Sifo-undersökning som genomfördes på uppdrag av Tele2 uppgav var tredje svensk (32 procent) att de betalar för mobila streamingtjänster. Bland 4G-användarna har hela 45 procent en eller flera tjänster som de prenumererar på.

Uppdaterad 3:e april
- I pressmeddelandet angav vi den mängden data som krävs för att streama video, baserat på uträkningar för tjänster som exempelvis YouTube. För streaming av video med högre kvalitet, via exempelvis HBO, räknar vi med att en timmes mobiltittande kräver ca 1 GB. Den exakta åtgången av datamängd vid videostreaming är alltid svår att beräkna då den påverkas av en rad faktorer såsom uppkopplingshastighet, bildupplösning på tel/surfplatta och videoklippets kvalitet. Men detta kan ses som ett tydligare riktmärke. Det hälsar Malin Livhage, presschef på Tele2.

- Jag vill även passa på att förtydliga att Tele2 inte bjuder på den mängd data som krävs för att se serierna via mobilnätet.