Tågkoll

Apptips: Pendelprognos

En utmärkt app för de som pendlar med pendeltågen i Stockholm, men har vi inte sett den förr?

Publicerad:

25 mar 2016 - 06:49

Uppdaterad:

25 mar 2016 - 06:49

Pendelprognos är en app för Stockholmspendlare från SJ:s dotterbolag Stockholmståg. Du anger dina vanligaste sträckor i appen och sedan kan du klicka på dem och få reda på när nästa tåg kommer och vart i tåget du ska gå för att få trängas minst.

Appen är mer avancerad än den ser ut, för tidsangivelserna bygger inte på någon tidtabell, utan på tågens nuvarande position i kombination med en statistikdatabas över trafiken som gör förutsägelser. Med tanke på hur mycket pendeltågen kan strula kan det vara bra att appen är baserad på verkligheten och inte bara tidtabellen.

Nu kanske du tycker att allt det här låter väldigt bekant, och det beror på att det tidigare fanns en app som hette Pendelkollen. Den hade exakt samma funktioner, men annat namn och annan design. Varför SJ valt att designa om appen från grunden, ge den nytt namn, och lansera den som om det vore en helt ny app är inte helt glasklart. Den nya appen innebär inga egentliga fördelar om du har den gamla installerad, men det är fortfarande en riktigt bra grej.

.

.

 

.