3G-mobil för dubbla simkort

Verzio heter mobilen som har 3G och klarar två simkort samtidigt. Med två aktiva simkort kan Verzio köra 3G på det ena och gsm på det andra. Nu ska telefonen snart komma till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Verzio Dublii är en telefon med plats för två simkort. Tanken är alltså att du som har flera abonnemang ska kunna ringa och bli nådd på exempelvis ett privat nummer och ett jobbnummer i en och samma telefon. Den ena platsen för simkort klarar både 3G och gsm medan den stödjer endast gsm. Båda kan dock vara aktiva samtidigt och du behöver inte växla mellan simkorten.

Telefonen bygger på teknik från Qualcomm och Philips men det är danska företaget Kvikfix som sköter distributionen i Sverige och det är än så länge endast via deras webbshop som man kan förbeställa telefonen.

Den dubbla simkortsplatsen är givetvis den viktigaste funktionen, men i övrigt kan man nämna att telefonen har inbyggd fm-radio samt musikspelare. Här finns även en kamera på två megapixel på baksidan och ytterligare en kamera, men då enklare, på framsidan för videosamtal.

Källa

Typ: 3G samt trippelband gsm och edge

Skärm: 2,2 tums TFT med 262 000 färger och 240 x 320 pixel

Mått: 117 x 49 x 16,7 mm

Vikt: 110 gram

I butik: Maj 2008

Pris: ca 5000 kr