Sms-trafik ökade stort under fotbolls-VM

5 000 procent fler sms när USA mötte Belgien

Ny statistik visar vilka matcher som genererade flest sms under fotbolls-VM i Brasilien.

Publicerad Uppdaterad

De tre tillfällen under fotbollsturneringen som lockade flest att plocka fram telefonen och skicka sms under nyligen avslutade fotbolls-vm i Brasilien blev som följer, enligt statistik som tagits fram av mjukvarujätten SAP:

1. USA mot Belgien
Strax efter att matchen kickat igång ökade sms-trafiken med nästan 5 000 procent. Även efteråt var det många som fortsatte sms:a. I Belgien fortsatte sms-trafiken att vara tiofaldigad i mer än en kvart efter matchen jämfört med nivåerna som trafiken vanligtvis brukar ligga på.

2. Costa Rica mot Nederländerna
Minuterna efter att Nederländerna vann matchen genom straffsparkar ökade sms-trafiken i Nederländerna med 3641 procent över det normala.

3. Tyskland mot Argentina
Precis efter att Tyskland vann över Argentina ökade sms-trafiken i Tyskland med strax över 1000 procent.

Medan den avslutande finalmatchen mellan Tyskland och Argentina pågick ökade också sms-trafiken med 749 procent i Tyskland och 131 procent i Argentina. Samtidigt var det även många som twittrade och skrev på Facebook. Över 88 miljoner Facebook-användare skrev tillsammans 280 miljoner inlägg relaterade till finalmatchen. På Twitter genererades det samtidigt i snitt över 600 000 inlägg i minuten.

Infografik från SAP
(klicka på bilden för att förstora den)

Källa