Adidas Micoach Smart Ball

Adidas släpper uppkopplad fotboll

Kan en boll vara smart? Det hävdar Adidas som nu släpper en uppkopplad sådan.

Publicerad Uppdaterad

Med Adidas Micoach Smartball ska du kunna bli bättre på att spela fotboll. Fotbollen innehåller nämligen så väl sensorer som bluetooth-uppkoppling för att du ska kunna mäta hur du sparkar på bollen och på så vis kunna förbättra din teknik genom tips och råd som ges i en mobilapp.

Sensorerna i fotobllen mäter förutom hur hårt du sparkar på bollen också hur mycket snurr du får på den, var någonstans på den du sparkar och hur projektilbanan för fotbollen ter sig. Sensorerna och funktionerna i bollen ska inte påverka känslan på bollen, som till det yttre ser ut som vilken fotboll som helst.

För att sporra dig att bli bättre på att sparka boll så innehåller appen bland annat också ett tävlingsmoment där målet är att överträffa dig själv när det gäller hur hårt eller exakt du lyckas träffa bollen när du sparkar. Tävlingsfunktionerna kan du antingen använda själv eller tillsammans med en träningspartner.

Micoach Smart Ball är än så länge bara kompatibel med Ios-enheter. Prislappen för fotbollen, som levereras med ett särskilt laddningsställ, ligger på motsvarande drygt 2 000 kronor.

Källa