https://www.mobil.se/nyheter/apple-vill-g-ra-iphone-till-en-mobil-patientjournal
563564
Nyheter
Hälsohistoriken på fickan

Apple vill göra Iphone till en mobil patientjournal

Hittills har Apples hälsosatsningar handlat mest om Health Kit och appen Hälsa.
Enligt uppgifter till CNBC ska Apple ha ”ett hemligt team” (nåja) som jobbar intensivt med att göra Iphone till en central informationsbank för användarnas hälsa.

Både sjukhus och hälsoföretag inom IT-sektorn sägs föra diskussioner med Apple kring möjligheten att göra Iphone till ett slags central hubb för användarnas hälsoinformation. Det hävdar källor till CNBC. Allt från patientjournaler till provsvar och andra hälsorelaterade uppgifter ska kunna lagras via mobilen, vilket ska göra det enkelt och överskådligt om man vill dela med sig av informationen, till exempelvis om man skaffar en ny läkare. 

Letar efter lämpliga partners

Enligt uppgifterna ska Apple även vara på jakt efter potentiella startups inom området molnlagring, som man skulle kunna köpa upp och använda till den planerade tjänsten. CNBC menar att det hela är en hälsans motsvarighet till det Apple en gång gjorde med musik, det vill säga centraliserade all data i en och samma app. 

Har misslyckats förr

Både Google och Microsoft har försökt genomföra liknande satsningar tidigare, men båda har också misslyckats. Google lade ned sin satsning Google Health redan 2011, efter att man inte fått med tillräckligt många samarbetspartners i projektet. Men som många bedömare nu också påpekar, så brukar Apple ha en kusligt god förmåga att få igång engagemang runt diverse koncept.