Grundaren sviker Microsoft mobilt

Bill Gates avslöjar: Har Android-telefon

Microsofts grundare Bill Gates borde väl rimligtvis köra Windows 10 på mobilen, alternativt ha någon äldre Windows Phone-enhet? Icke då. Gates avslöjar nu i en intervju med Fox News att han faktiskt kör Android.

Publicerad:

27 sep 2017 - 14:28

Uppdaterad:

27 sep 2017 - 14:28

Microsoft må ha dragit in supporten för Windows Phone 8.1 i somras, men vem hade trott att självaste Bill Gates skulle byta till Android i kölvattnet av det beslutet? Det finns ju faktiskt Windows 10 Mobile. Men i en intervju med amerikanska Fox News avslöjar Microsoft-grundaren att han nu mer använder Android. Detta utan att specificera vilken telefonmodell han använder. 

Många Microsoft-appar

Bill Gates är dock snabb med att påpeka att den telefon han använder faktiskt också är fylld med Microsoft-appar.Det tyder på att det är en Samsung, eftersom Samsung har ett avtal med Microsoft som innebär att man förinstallerar Microsofts Office-appar, Onedrive och Onenote.

Att Gates inte valt att använda en Iphone känns på sätt och vis helt rimligt, eftersom Apple varit mer av en ärkefiende genom åren än Google. Men det hela är ändå anmärkningsvärt, och flera bedömare menar att valet är en tydlig indikation på att Windows som mobilplattform sjunger på sista versen. Den senaste telefon som lanserades med Windows var Lumia 650 som kör Windows 10 Mobile. Enligt uppgifter som dök upp i somras så utvecklas inte Windows 10 Mobile aktivt längre och Microsoft sägs planera en nystart på mobilområdet längre fram. 

.

.

 

.