https://www.mobil.se/nyheter/cad-baserade-renderingar-pastas-visa-hur-galaxy-note-9-ser-ut
565420
Påminner i hög grad om föregångaren

CAD-baserade renderingar påstås visa hur Galaxy Note 9 ser ut

Ett antal renderingar som sägs vara baserade på autentiska Galaxy Note 9-skisser har nu läckt ut och påstås visa hur den kommande enheten ska se ut. Och att döma av bilderna så tycks enheten till stor del påminna om föregångaren Galaxy Note 8.

Samsung förväntas enligt de senaste förhandsuppgifterna lansera sin nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 9 i samband med ett event i början av augusti. Det har förekommit mängder av rykten om telefonen, men än så länge ganska få bildläckor som påstås föreställa enheten. Bilden här ovanför är inte heller någon läcka, men däremot påstås den vara baserad på Samsungs egna CAD-filer, något som rimligen borde göra att enheten ser ut som den man står i begrepp att offentliggöra senare i sommar. Bakom publiceringen står den tämligen ofta korrekt informerade läckaren Onleaks. 

Liknar Galaxy Note 8

Det som är uppenbart är att designen inte skiljer sig särskilt mycket från förra årets Galaxy Note 8. Tittar man väldigt noga så tycks hörnen vara aningen mindre rundade, men vill man hitta någon mer distinkt skillnad så är det att fingaravtryckssensorn är placerad under kameramodulen istället för bredvid som på Note 8. Om bilden verkligen är baserad på CAD-filer från Samsung, så innebär det alltså sannolikt att någon fingeravtryckssensor under skärmglaset inte är aktuell. Enheten på bilden ser också aningen tjockare ut än Galaxy Note 8, vilket den enligt uppgifterna från källan bakom renderingen också ska vara. Måtten ska ligga på 161,9 x 76,3 millimeter och tjockleken på 8,8 millimeter (vilket är 0,2 millimeter tjockare än Note 8). Ytterligare en intressant detalj är att Samsung tycks ha valt att behålla 3,5-millmetersutgången.