Analytiker hävdar

”De blir först med fingeravtrycks-sensor i skärmen”

Det blir den kinesiska smartphonejätten Vivo som blir först med en telefon som har fingeravtrycksläsaren under skärmglaset. Det hävdar analytikern Jiutang Pan.

Publicerad:

16 jun 2017 - 15:13

Uppdaterad:

16 jun 2017 - 15:13

Det ligger nära till hands att tro att någon av de absolut största jättarna på smartphone-scenen (läs: Apple, Samsung och kanske till och med Huawei) skulle bli först med att lansera en enhet som har fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Men om man får tro den ofta välunderrättade analytikern och branschexperten Jiutang Pan, så är det Vivo som kommer att hinna först med en dylik enhet. Det rapporterar sajten Android Authority, som hänvisar till Pans Weibo-konto, där han också publicerat ett videoklipp som visar den aktuella enheten. 

Femte störst

Enligt Pan ska Vivo vara på väg att lansera telefonmodellen ”under de närmaste månaderna”. Samsungs Galaxy Note 8 kommer enligt flera bedömare sannolikt inte att ha nåong fingeravtrycksläsare under skärmglaset alls, men däremot kommer Apple enligt Jiutang Pan att komma tvåa efter Vivo med sin Iphone 8. Vivo är måhända inget stort och väletablerat märke här i Sverige, men ser man till hela världen så är den kinesiska tillverkaren faktiskt den femte största smartphone-leverantören. Och Vivo har även gjort sig kända för att släppa tämligen innovativa enheter. 

.

.

 

.