Nytt Applepatent

Diskret metod för att larma polisen med Iphone

I framtiden kommer den som har en Iphone eventuellt att kunna ringa larmnumret med enbart sitt fingeravtryck. Apple har nu nämligen patenterat en diskret metod för att slå larm.

Publicerad:

20 jul 2017 - 09:08

Uppdaterad:

20 jul 2017 - 09:08

Man får väl verkligen hoppas att det aldrig händer, men visst finns det potentiella tillfällen när man skulle vilja kunna ringa larmnumret utan att det syns vad man håller på med. Inte minst vid hotfulla situationer av olika slag. Just den saken tycks ha väckt Apples intresse, för nu har man tagit patent på en lösning som gör att man kan slå larm med enbart sitt fingeravtryck, vilket självfallet kan ske helt diskret. Huruvida lösningen verkligen letar sig ut i en Iphone till slut ska vi låta vara osagt. Apple tar ständigt patent på en massa olika saker, och det är långt ifrån säkert att man väljer att göra verklighet av lösningen. Men smart är den. 

Kan använda särskilt finger

I patentet beskrivs hur man till exempel skulle kunna välja ett speciellt finger som används för att kontakta larmnumret. Detta för att undvika oavsiktliga uppringningar. Apple föreslår även att man kan använda ett slags mönster eller att trycka extra hårt för att aktivera kontakten med larmcentralen. Med tanke på att funktionen ska kunna användas i exempelvis en gisslansituation, så kommer mängder av information att skickas till larmcentralen med automatik, däribland GPS-koordinaterna för där man befinner sig. Man kan även tänka sig en lösning där mikrofonen slås på eller en livevideo-upptagning startar. 

.

.

 

.