Jobbannonser ger ny information

Fler ledtrådar kring Apples VR-headset

Jobbannonser ger ledtrådar kring Apples kommande virtual reality-satsning

Publicerad Uppdaterad

En hel del information har redan kommit ut via läckor och offentliga handlingar trots att Apple själva inte har sagt något, men nya jobbannonser ger fler ledtrådar som företagets planer med sin VR-satsning.

Redan tidigare har det kommit fram att det kommer att utnyttja ett helt eget operativsystem med namnet Reality OS där man just nu uppges börja närma sig en skarp version. Hårdvarumässigt kommer utrustningen att drivas av Apples egna M2-hrets och använda de mest högupplösta skärmarna som har gjorts för massmarknaden, vilket tillsammans sägs leda till en prislapp på mellan 2000 och 3000 dollar, vilket skulle innebära någonstans mellan 25000 och 38000 svenska kronor. Vad det blir i praktiken återstår dock att se, inte minst som Apple har registrerat två varumärken - Reality Pro och Reality One - vilket kan innebära att det utvecklas två olika versioner.

När det gäller framtiden så kan en del detaljer eventuellt avslöjas via jobbannonser där man säker personal till vad som framstår vara Apples VR-satsning, men också personaländringar inom företaget.

Bland jobbannonser som har dykt upp framgår det att man bland annat söker personal som har erfarenheter av att utveckla visuella effekter och spelrelaterat innehåll för virtuella och förstärkta verkligheter. 

Man söker även folk som kan utveckla det man kallar en ”3D mixed-reality world”, vilket skulle kunna vara en konkurrent till Metas virtuella värld-satsning Metaverse. Arbetsbeskrivningen säger bland annat att arbetet går ut på att "Skapa verktyg och ramverk för att möjliggöra uppkopplade upplevelser i en 3D-värld med mixad verklighet."

Man har även flyttat över en del personal från andra avdelningar till utvecklingen. Det omfattar bland andra Dave Scott som tidigare har varit en högt uppsatt medlem inom företaget utveckling av självkörande bilar. 

Utvecklingen har även fått ett tillskott i from av Yaniv Gur, en ingenjör som tidigare har arbetet med utvecklingen av bland annat iWorks samt en rad andra nyttoappar, vilket kan betyda att man planerar att släppa en rad olika produktivitetsappar för användning i VR/AR-miljöer. Jobbannonser antyder också utvecklingen av en videotjänst, där man kan bygga vidare på teknik från företaget NextVR som man köpte 2020.

Källa