Ett steg närmare lansering

Galaxy S9 dyker upp hos FCC

Att en telefon dyker upp för godkännande hos den amerikanska myndigheten FCC är ett hyfsat säkert tecken på att en lansering inte är alltför långt borta. Och nu har Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 och S9+ tittat in hos den amerikanska motsvarigheten till svenska Post & telestyrelsen.

Publicerad:

29 dec 2017 - 09:12

Uppdaterad:

29 dec 2017 - 09:12

För att en mobil enhet ska få säljas i USA så måste den – precis som i de flesta andra länder – godkännas av de lokala myndigheterna. I USA:s fall är det FCC (Federal Communications Commission) som har ansvaret för att godkänna smartphone-enheter, och följaktligen är det också dit all dokumentation skickas. Och när en telefon har dykt upp hos FCC så vet man att det i regel inte är långt kvar till dess att den offentliggörs. För den som väntar otåligt på Samsungs nya flaggskeppsenheter Galaxy S9 och S9+ lär det därför komma som en trevlig nyhet att båda telefonerna dök upp hos FCC bara häromdagen, närmare bestämt den 27 december. 

Inga nya uppgifter

Vad som är mindre upphetsande är att dokumenten inte bjuder på några nya uppgifter rörande specifikationerna på enheterna. Allt som framgår är modellnumren, det vill säga SM-G960F och SM-G965F. Tidigare uppgifter har gjort gällande att enheterna sannolikt kommer att presenteras sent i februari, alternativt i början av mars. FCC-tajmingen stämmer onekligen med den tidsramen, och möjligen kan Samsung komma att offentliggöra de båda telefonerna i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. Samsung har dementerat de rykten som cirkulerat om en presentation redan i samband med CES-mässan i Las Vegas i början av januari. 

.

.

408180951112_10155841572541113

.