https://www.mobil.se/nyheter/google-assistent-betatestas-i-sverige
564954
Nyheter
Hemlighetsmakeri

Google Assistent betatestas i Sverige

Begränsad grupp användare under stort hemlighetsmakeri.

Ett antal svenska Google-användare har fått inbjudan att betatesta Googles röststyrda assistent. De utvalda hör till den grupp som deltar i Googles Local Guides och därmed bidrar med recensioner av platser i Google Maps, laddar upp bilder i Google Streetview och så vidare. Som ett tack för deras hjälp får en del av dessa alltså hjälpa till att testa Google Assistent på svenska före alla andra. En av de utvalda är en person knuten till tidningen Mobil och testet, kan vi därför meddela sker under stort hemlighetsmakeri.

Får inte berätta

Den som tackar ja till att vara med i betatestet förbinder sig att inte berätta om testet för några andra utöver den feedback de lämnar till Google. Google Assistant är Googles röststyrda Assistent och bor i bland annat Googles smarta högtalare Home, i Pixel-mobilerna och i många andra Android-enheter. Den introducerades under Googles utvecklarkonferens 2016, samtidigt som Google Home visades upp och den kan även anropas i till exempel Googles egen chattapp Google Allo.

Vi rapporterade nyligen om att Google Assistent ska komma på svenska och för lite mer än en vecka sedan lanserades assistenten för utvecklare med sikte att göra assistenten allmänt tillgänglig inom ett par månader.