https://www.mobil.se/nyheter/google-maps-far-trangselprognoser-for-kollektivtrafik
567226
Nyheter
Täcker 200 städer världen över

Google Maps får trängselprognoser för kollektivtrafik

Blir det trängsel på bussen hem från jobbet i eftermiddag? Inom en snar framtid kan Google Maps informera om saken.

Den som har för vana att resa kollektivt har kanske märkt att Google på senare tid börjat ställa frågor om trängseln på bussar, pendeltåg och tunnelbanor. Syftet med det har varit att samla på sig information som nu ligger till grund för ny funktionalitet som just nu rullas ut till karttjänsten Google Maps på både IOS och Android. Nu ska Google nämligen kunna förutspå huruvida det blir trängsel på tåget eller bussen, redan innan du åker. Detta i 200 städer världen över, varav 50 finns i USA. Huruvida någon svensk stad finns med har vi inte lyckats utröna ännu.

Samtidigt väljer man även att rulla ut information om förseningar i kollektivtrafiken. Enligt Google så ska appen hädanefter kunna tala om hur länge du kan få vänta på en försenad buss, bland annat med utgångspunkt från den rådande trafiksituationen. Man kommer även att få information om var förseningarna uppstått, något som ytterligare kan förenkla ens lokala reseplanering. 

Google har varit mycket ihärdiga med att fylla på Google Maps med ny funktionalitet på sistone, och många användare befarar att appen riskerar att bli tung och klumpig om man fortsätter slänga in nya funktioner. Så här långt känns den dock fortfarande hyfsat smidig, och just kollektivtrafikinformation är sannolikt ett område som berör väldigt många användare. 

Annons