https://www.mobil.se/nyheter/googles-skarmtid-app-nu-i-skarp-version
566223
Nyheter
Digital wellbeing

Googles skärmtid-app nu i skarp version

Digital Wellbeing, Googles app för att hjälpa dig att hålla koll på och begränsa din skärmtid, är nu skarpt lanserad. Men fortfarande bara till Pixel och Android One-mobiler.

Googles satsning på vård av skärmtid, Digital Wellbeing, handlar om att ge dig en översikt av hur mycket tid du tillbringar med olika appar och eventuellt sätta en tidsspärr per app, eller för skärmtid totalt. Funktionen är dock bara delvis en del av Android 9.0 Pie. Man har gjort det som ett öppet gränssnitt så att tillverkarna själva ska kunna skapa en app för ändamålet i Android 9.0 Pie, vilket i dagsläget bara Huawei har gjort.

Google har förstås också en egen app för detta, annars skulle ju Pixelmobilerna bli utan. Det är den som heter Digital Wellbeing, och den har fram tills nu varit i beta, men nu har Google släppt den skarpa versionen av sin skärmtidsapp.

Fortfarande är dock tillgången begränsad. Bara de som har någon av Googles Pixelmobiler eller en mobil som ingår i Android One-programmet (till exempel årets Nokia-mobiler) och dessutom kör Android 9.0 Pie kan installera appen.

Google har inte uppgivit om appen kommer att ges bredare spridning även till andra mobiltelefoner, men om det inte finns några tekniska hinder vore det konstigt om så inte blev fallet. Det kan vara så att man hållit tillbaka för att se om andra tillverkare hoppar på att utveckla funktionen, men när varken Sony, Oneplus eller Essential valt att göra det blir Googles Digital Wellbeing-app ett välkommet tillskott till Android 9.0 Pie. Men vi har alltså inget besked om och när appen blir tillgänglig utanför Pixel och Android One-familjen av mobiler.

Källa