https://www.mobil.se/nyheter/nu-far-nokia-7-plus-android-90-pie-i-sverige
565970
Nyheter
Systemuppdatering

Nu får Nokia 7 Plus Android 9.0 Pie i Sverige

(UPPDATERAD) Uppdateringen av Nokia 7 Plus till den skarpa versionen av Android 9.0 Pie har nu börjat rullas ut även här i Sverige.

Att Nokia 7 Plus skulle bli den första Nokiamobilen att uppdateras till Android 9.0 Pie har inte precis varit någon hemlighet. Redan från början gick det att betatesta systemet på telefonen, och för bara några dagar sedan gick man ut med att man gjorde "en sista vända tester innan den skarpa uppdateringen".

Uppdateringen började rullas ut den 28 september internationellt, men kom till Norden först i går, den 10 oktober. Enligt Juho Sarvikas på HMD Global sker uppdateringen i faser med 10 procent av mobilerna i taget.

Egentligen skulle uppdateringen ha varit klar tidigare men enligt HMD Global som gör Nokiamobilerna stötte man på några hårdvarurelaterade buggar i sista stund som behövde åtgärdas. Det gjorde att man blev slagna av Oneplus som hann uppdatera Oneplus 6 två dagar tidigare, och fick nöja sig med att vara den tredje icke-Pixelmobilen att uppdateras. Först var Essential Phone som uppdaterades samma dag som Android 9.0 Pie släpptes.

HMD Global håller fram App actions som en ny funkion som är unik för Pixel-mobilerna och de som är med i Android One-programmet. App Actions använder maskininlärning för att att lära sig hur du använder telefonen och förutse vad du vill göra för att snabba upp användandet. Adaptive Battery läser av ditt användarmönster och justerar processorkraften efter de appar du använder mest för att spara batteri. Wind down Mode hjälper dig att begränsa din skärmtid och att varva ner, till exempel genom att tidsbegränsa vissa appar.

Källa