Förnekar tidigare uppgifter om saken

Huawei: Inga planer på att sälja Kirin-chipp till andra tillverkare

Det har tidigare cirkulerat en hel del rykten och obekräftade uppgifter om att Huawei skulle stå i begrepp att börja sälja sina egenproducerade Kirin-chipp till andra tillverkare. Men den saken går Huawei nu ut och dementerar.

Publicerad Uppdaterad

Att Huaweis Kirin-chipp är tämligen kraftfulla råder det inget tvivel om, och att de därmed sannolikt skulle vara attraktiva för tredjepartstillverkare är uppenbart. Men hittills har vi bara sett dem i Huaweis egna mobila enheter. På senare tid har det dock förekommit en del obekräftade uppgifter om att Huawei skulle vara inne på att försöka sälja Kirin-processorer till andra tillverkare, något som skulle göra den kinesiska telefonjätten till en farlig Samsungutmanare. Men Huawei har nu i samband med sin egen konferens Huawei Global Analyst Conference klargjort att man inte har några sådana planer alls. 

Ger företaget en stor fördel

Huawei ser det naturligtvis som en stor fördel att man kan optimera sina enheter på ett sätt som många konkurrenter inte kan, just för att man tillverkar sina egna chipp. Det finns förstås därmed en poäng i att göra chippen till ett exklusivt säljargument för företagets egna telefoner. Men dementin av uppgifterna innebär därmed inte att man kommer att upphöra med att använda andra chipp i sina egna produkter. Huawei kommer även fortsättningsvis att förse sina enheter i budgetsegmenten med processorer från andra tillverkare. Idag använder man till exempel chipp från både Qualcomm och Mediatek i enklare enheter.  

Källa