Nu behöver man inte söka längre

Instagram gör det möjligt att följa hashtaggar

Instagram har nu rullat ut en ny version av sin app för IOS och Android som gör det möjligt att följa specifika hashtaggar. Inläggen från hashtaggarna man väljer att följa dyker upp i det ordinarie flödet.

Publicerad Uppdaterad

Det har hittills funnits två sätt att hitta inlägg under en specifik hashtagg på Instagram: Det ena är att leta upp hashtaggen med hjälp av sökfunktionen i appen och det andra är att rätt och slätt klicka på taggen i ett inlägg där den förekommer. Men med den senaste uppdateringen av appen kan man även följa hashtaggar, så att man slipper söka upp inläggen manuellt. Det är när man valt en hashtagg från sökresultaten som en ny ruta med ordet ”Följ” dyker upp. Klickar man på den så kommer inläggen under hashtaggen att dyka upp i det vanliga flödet. 

Sker ett urval

Det är dock inte alla inlägg som görs under hashtaggen som dyker upp i ens flöde. Instagram har – precis som när det gäller andra inlägg – applicerat en algoritm som ska göra ett urval baserat på kvalitet. Dessutom finns både manuella och automatiska system, som ska minska risken för att man blir ”spammad” med skräpinlägg från aktörer som till exempel vill ägna sig åt marknadsföring via hashtaggar. Uppdateringen finns tillgänglig nu för både IOS och Android. 

Källa