https://www.mobil.se/nyheter/instagram-testar-direktmeddelanden-i-frist-ende-app
564432
Kan vara på väg att ”göra en Facebook”

Instagram testar direktmeddelanden i fristående app

Instagram Direct kan komma att bli Facebooks tredje fristående meddelande-app. Messenger är sedan tre år avknoppad från Facebook och det sociala nätverket äger ju också Whatsapp, som är en av världens största meddelandetjänster. Nu ska konceptet med Direct som en egen app testas i sex länder, och möjligen rullas konceptet ut globalt i ett senare skede.

Instagram Direct heter bara Direct i den fristående app-form som tjänsten nu antagit i Chile, Israel, Italien, Portugal, Turkiet och Uruguay. Inboxen i Instagram försvinner när man installerar Direct på sin telefon men fungerar ihop med tjänsten precis som Facebook fungerar ihop med Messenger. Än så länge handlar det bara om ett test, och det återstår alltså att se om Instagram går vidare med en global lansering av Direct. 

Fått flera nya funktioner

Instagram Direct har begåvats med mängder av nya funktioner på sistone, inte minst diverse filter och möjligheten att redigera vänners bilder. Många av funktionerna påminner om motsvarigheter hos konkurrenten Snapchat. Om Direct skulle bli en fristående app på permanent basis så innebär det att Facebook har tre produkter i segmentet på marknaden, nämligen Whatsapp, Facebook Messenger och Direct.