https://www.mobil.se/nyheter/ipad-pro-kan-fa-stod-for-mus-med-ios-13
566944
Nyheter
Kan offentliggöras på WWDC

Ipad Pro kan få stöd för mus med IOS 13

Apples surfplatta Ipad Pro kan komma ännu ett steg närmare användarupplevelsen man får med en laptop, i alla fall om ett färskt rykte visar sig stämma.

Det har varit uppenbart sedan lanseringen av Ipad Pro att Apple vill försöka göra den lite mer exklusiva versionen av sin surfplatta till ett seriöst alternativ till en bärbar dator. Det är i ärlighetens namn rätt långt kvar innan en Ipad Pro kan ersätta ens en enklare Macbook, men nu har det börjat cirkulera uppgifter om att man med IOS 13 kan komma ytterligare ett steg på vägen mot en laptopliknande användarupplevelse. Detta då den nya versionen av operativsystemet sägs innehålla stöd för mus. 

Fortfarande begränsningar

Det är källor till sajten Macstories som påstår att stödet för mus kommer med IOS 13. Apple erbjuder redan idag stöd för USB-C-tangentbord från tredjepartstillverkare och tillhandahåller dessutom även ett eget Ipad-tangentbord. Med stöd för mus så skulle användarupplevelsen onekligen ta ännu ett steg, men det finns förstås fortfarande rätt stora begräninsningar i IOS som gör att arbetsflödet ändå inte blir lika smidigt som med en klassisk laptop. Men för vissa användare skulle tillskottet möjligen kunna göra det enklare att jobba seriöst med en Ipad. Möjligen får vi höra mer om saken i samband med utvecklarkonferensen WWDC i juni, då Apple kommer att avslöja mängder av nyheter kring IOS 13.

Ios en flaskhals

När vi senast testade just Ipad Pro var det framförallt Ios som system för en kompetent surfplatta med laptop-ambitioner som vi pekade på som en svaghet. Även om Ipad Pro fick uppmärksamhet för att prestandan var bättre än i många datorer idag så är ändå Ios relativt begränsat.