Annons

Z5 Compact Premium

Japansk Z5 Compact får högre upplösning

Den uppgående solens land får en skojigare version av Xperia Z5 Compact än vad vi får.

Publicerad Uppdaterad

När vi redan hunnit prata om britternas prisförvirring kring Z5-serien och rykten om en Z5 Ultra kan vi ju lika gärna passa på att slänga in dagens tredje Z5-nyhet för skojs skull.

Medan ”vår” Xperia Z5 Compact ser ut att bli en rätt skojig modell för de som vill ha en liten lur med mycket tryck under skalet finns det uppenbarligen en värre modell. Sony berikar nämligen hemlandet Japan med en Xperia Z5 Compact Premium (Plus, Mini, Ultra, Über, Super, varför nöja sig med korta och enkla namn?).

Enheten är uppgraderad på tre punkter jämfört med den vanliga Compact-modellen. Först och främst genom att höja upplösningen från 720p till 1080p, men i samma veva passar Sony på att peta in ett större batteri på 2 900 milliamperetimmar och hela fyra gigabyte arbetsminne, vilket är mer än vad den vanliga Z5:an har till och med. 

Än så länge är modellen exklusiv till japanska operatören NTT Docomo, men givetvis skulle vi tycka det var riktigt intressant om den här varianten letade sig västerut också.

Är du nöjd med den Z5 Compact som kommer hit eller skulle du hellre vilja lägga vantarna på Z5 Compact Premium? Kommentarsfältet är ditt.