Annons

Mindre pengar

Z5-serien blir billigare

Sony Xperia Z5.

Uppdaterad: Redan innan släpp har Sony bestämt sig för att prissänka de tre Z5-lurarna en bit.

Publicerad Uppdaterad

De visades upp under förra veckan och kommer att dyka upp i butik under hösten, Sonys trio med Xperia Z5-lurar. I normala fall brukar det sedan ta allt från veckor till månader innan priset stadigt sjunker, men inte den här gången.

Nu har Sony själva gått ut med att hela Z5-serien blir lite billigare än vad som först aviserades. Än så länge rör det sig om brittiska prislappar, men vi jagar svenska Sony för korrekta uppgifter för Sverige.

Xperia Z5 Compact skulle ha kostat 549 brittiska pund, men kommer nu att gå till försäljning för 429 pund, vilket är en prissänkning på 1500 spänn om vi direktöversätter. Mellanmodellen Xperia Z5 går i sin tur från 599 pund till 549 (strax under 650 kronor billigare direktöversatt) medan monstermodellen Xperia Z5 Premium hoppar ner 70 pund, från 699 till 629 eller ganska exakt 900 kronor direktöversatt.

Vi säger direktöversatt, eftersom vi inte vet om prissänkningen gäller här och hur mycket moms och liknande kan spela in på det svenska slutpriset.

Uppdatering: Nu har vi fått svar från svenska Sony angående priserna och tyvärr verkar det röra sig om en justering av enbart de brittiska priserna, som låg lite för högt från början.
- De rekommenderade priser vi hade med i den svenska pressreleasen är de vi planerar för och de verkar ju dessutom matcha de "nya" pundpriserna i artikeln hyfsat. Det hälsar Rikard Skogberg, Nordisk PR-ansvarig för Sony Mobile.