https://www.mobil.se/nyheter/kommande-61-tums-iphone-f-r-mycket-l-gt-pris
565162
Analytikern Ming-Chi Kuo förutspår

”Kommande 6,1-tums-Iphone får mycket lågt pris”

Den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att den 6,1-tumsversion av Iphone som Apple påstås ha på gång till hösten kommer att få ett förhållandevis lågt pris, åtminstone betydligt lägre än vad man normalt sett kan vänta sig från Apple.

Man kan förstås debattera huruvida 550 dollar – eller motsvarande 4 600 kronor – verkligen är ett lågt pris för en smartphone. Men sett ur ett Apple-perspektiv så är det onekligen väldigt billigt. Och just 550 dollar är vad KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att den 6,1-tumsversion av Iphone som Apple påstås ha på gång i höst kommer att kosta. Även tidigare rykten har gjort gällande att just 6,1-tumsenheten kommer att bli betydligt billigare än de andra två Iphone-enheter som Apple sägs ha på gång, detta då den inte kommer att vara rustad med OLED-skärm, utan med en LCD-skärm. Dessutom sägs den sakna många av de funktioner som de dyrare modellerna bjuder på, inte minst 3D Touch. De tidigare uppgifterna har dock talat om priser på runt 6 000 kronor snarare än 4 600 kronor. 

Dubbla SIM-kortplatser

En förklaring till de spretande prisuppgifterna kan enligt Kuo vara att telefonen ska komma i två versioner, varav en kan ha dubbla SIM-kortplatser. Telefonen som erbjuder dubbla SIM-kortplatser skulle enligt Kuo nämligen vara 100 dollar dyrare, vilket skulle motsvara cirka 5 500 kronor, det vill säga nästan samma pris som tidigare uppgifter skvallrat om. Det är precis som vanligt oklart varifrån Kuo fått sina uppgifter, men den smått legendariske analytikern brukar ha rätt när det handlar om Apple-relaterade förhandsuppgifter. Utöver 6,1-tumsversionen förväntas Apple släppa OLED-försedda 5,8- och 6,5-tumsversioner av Iphone. Det bör påpekas att det handlar om dollarpriser och inte förväntade priser för den svenska marknaden.