Fler barnsjukdomar

Larmnumret får Oneplus 5-enheter att starta om

[UPPDATERAD] Av de barnsjukdomar som drabbat den nya smartphone-enheten Oneplus 5 hittills, så lär den senaste klassas som den absolut allvarligaste. Det har nämligen visat sig att flera användare inte kan ringa det amerikanska larmnumret 911. Telefonen startar bara om. En uppdatering rullas nu ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är många användare som vittnar om samma problem på Reddit: Deras nya Oneplus 5-enheter startar bara om när de försöker ringa det amerikanska larmnumnret 911. Många har publicerat videoklipp där man kan se syndromet med egna ögon. Vissa bedömare menar att det skulle kunna ha att göra med GPS-systemet i telefonerna, som ska kunna ge operatörerna hos larmcentralen automatisk information om var man befinner sig. Oneplus säger att man för närvarande tittar närmare på problemet, och företaget uppmanar alla som upplever liknande problem att genast kontakta dem. 

Bör kunna fixas med uppdatering

Med stor sannolikhet är felet mjukvarurelaterat. Således bör det vara tämligen enkelt att åtgärda problemet med en uppdatering, bara man hittar källan till det. På Reddit menar en användare att alla Oneplus 5-användare bör testa sin telefon, för att se om den är drabbad av felet eller inte. Detta, då man annanrs riskerar att upptäcka saken först i ett skarpt läge när man verkligen behöver slå larm. 

Enligt Oneplus påverkas inte det svenska larmnumret 112 av problemet. Man har också börjat rulla ut en uppdatering som löser problemet och uppmanar sina kunder att kolla efter nya systemuppdateringar under inställningar på telefonen för att se om den kommit till dem ännu.

Källa