Kan möjligen avskrivas på tramskontot

Lenovos Z5s kan släppas i specialversion med 12 GB RAM

Nej, 12 GB arbetsminne i en smartphone är verkligen inte nödvändigt. Men det låter kanske lite häftigt. Och nu tycks en kommande specialversion av Lenovos Z5s komma med just den mängden RAM.

Publicerad Uppdaterad

Den här texten skrivs på en dator med 8 GB arbetsminne. Den används förutom att skriva sådana här texter bland annat även till redigering av högupplöst video, avancerad musikproduktion och andra tunga och resurskrävande uppgifter. Det fungerar alldeles utmärkt. Inga jämförelser i övrigt, men att en smartphone skulle behöva mer arbetsminne än så är naturligtvis inte sannolikt. Men trots det så ser vi en trend i vardande, där primärt kinesiska telefontillverkare har börjat trycka in sanslösa mängder RAM i sina enheter. Desto mer borde rimligen gå att åstadkomma med mjukvaru-optimering och andra åtgärder, men si och så mycket arbetsminne är å andra sidan en enklare detalj att marknadsföra. Och det är sannolikt mot bakgrund av det som Lenovo nu tycks planera att släppa en version av sin Z5s med hela 12 GB arbetsminne. 

Ferrari-version

Det är källor till Gizchina som har kommit med uppgifterna, som än så länge bör tas med en liten nypa salt. Men det ska handla om en specialutgåva av telefonen kallad Ferrari Edition, som ska vara positionerad som en gamingtelefon. Vilka spel som kräver 12 GB arbetsminne är oklart. För en tid sedan släppte Oneplus sin 6T i en McLaren-version med 10 GB arbetsminne, och möjligen så vill Lenovo helt enkelt svara på den saken med sin Ferrari-enhet. I övrigt förväntas telefonen komma med ett Snapdragon 845-chipp och 128 GB internt lagringsutrymme. 

Källa