Större skärm

LG och Samsung kommer lansera mobilskärmar enligt rykte

Känner du ofta att skärmen på din mobiltelefon är för liten? Då kanske du kan glädjas åt ryktena att både Samsung och LG sägs vara på gång med lösa skärmar till sina smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Allt fler använder sin smartphone som sin huvudsakliga teknikenhet. De blir allt mer kapabla och behovet för en vanlig dator blir mindre och mindre för många. Men en begränsning kan vara de små skärmarna (även om moderna smartphones har förhållandevis stora skärmar). Samsung har redan nu sitt Dex-system för att bredda deras smartphones användningsområden och göra dem mer datorlika. Men nu ryktas det alltså om att både Samsung och LG är på gång att utveckla separata skärmar till sina smartphones. 

Ryktena kommer från den sydkoreanska sidan ETNews och det sägs att Samsungs variant kommer att kallas Dexbook och kommer att ha en skärm på 14,1" som har 1080 i upplösning. LG's motsvarande skärm ska ha samma specifikationer vad gäller storlek och upplösning men med en lägre vikt (600g) tack vare ett mindre batteri. Ryktena säger 5000 mAh mot Samsungs 10 000 mAh. Tanken är alltså enbart skärmar, helt utan egen datorkraft eller tangentbord. Enligt ryktet ska dessa skärmar lanseras under det tredje kvartalet. 

Vi som varit med ett tag minns hur denna idé varit uppe förr ett antal gånger, från Palm Foleo till Asus Transformer Pad. Framgången har varit begränsad.

Källa