Annons

FCC bekräftar

LG släpper klocka med nya Android Wear

Amerikanska FCC råkar bekräfta LG:s nya klocka.

Publicerad Uppdaterad

Att ej bekräftade eller helt okända enheter dyker upp via amerikanska FCC är ingen ovanlighet. Nu i dagarna har en “portabel armbandsburen enhet” från LG passerat deras system. Det i sig säger egentligen ingenting, men i samband med certifieringen inkluderades även några bilder. Dessa visar ett par ganska intetsägande modellnummer, men även skärmdumpar från Android Wear 2.0, vilket sätter det hela i ett lite annat ljus.

Några närmare detaljer, utöver att den endast har wifi på 2,4 GHz-bandet, finns inte. Men spekulationerna går åt att även LTE-uppkoppling finns med i paketet. Det rör sig även om en rund skärm.

Om LG tänker visa upp klockan samtidigt som Android Wear 2.0 släpps i början av februari är än så länge oklart. De skulle även kunna vänta till Mobile World Congress. Samtidigt brukar besök hos FCC innebära att ett släpp är nära förestående. Eftersom vi egentligen inte har mer än en bekräftelse på enhetens existens vet vi inte hur det blir med svenskt släpp. Samtidigt har knappast LTE-bestyckade klockor haft för vana att släppas här, så det återstår att se hur det blir.