Bekräftat av den koreanska elektronikjätten själv

LG:s nya G8 Thinq får en OLED-skärm som också är en högtalare

Patent och förhandsuppgifter har redan skvallrat om att LG:s nya flaggskeppstelefon G8 Thinq eventuellt skulle få en skärm som också är en högtalare. Och nu har LG själva bekräftat just den saken.

Publicerad Uppdaterad

Vi ser möjligen en trend i vardande. Det handlar om telefontillverkare som väljer att gå ut med uppgifter om telefoner som ännu inte släppts, något som kanske kan vara ett sätt att tackla problemen med läckor och felaktiga förhandsuppgifter. LG är ett exempel på den saken, då den koreanska elektronikjätten valt att pytsa ut lite information om den nya topptelefonen G8 Thinq då och då. Och nu kommer ännu en bit intressant information, som det förvisso läckt ut uppgifter om tidigare. Det handlar om den speciella ”Crystal Sound OLED”-teknologi som LG bland annat använt med sina tv-apparater, och som något förenklat innebär att telefonens skärm vibrerar och därmed också kan användas som en högtalare. 

Första LG-telefonen med OLED-skärm

Med det inte sagt att en klassisk högtalare saknas. Nej då. Enligt LG ska den bottenmonterade högtalaren av mer klassiskt snitt vara bättre lämpad för situationer då man behöver lite mer volym. De båda högtalarna ska dessutom kunna kombineras för att skapa stereoljud, men då används bara den övre delen av skärmhögtalaren. Den nya telefonen får även LG:s välrenommérade D/A-omvandlare, vilket i sin tur innebär att en klassisk hörlursutgång också finns med. Funktionen ”Boombox Speaker”, som ger förvånansvärt bra bastryck ska också finnas med i den nya telefonen. LG G8 Thinq kommer att presenteras i samband med Mobile World Congress i Barcelona nästa vecka. 

Källa