Obekräftade uppgifter:

"Lumia 920 börjas säljas i november"

På fredagen kom uppgifter om att Nokias nya toppmodell ska börjas säljas i november. Men redan nu har den dykt upp på hemsidan hos en svensk återförsäljare.

Publicerad Uppdaterad

I mitten av förra veckan visade Nokia upp tronföljaren till Lumia 900 - den kommande Lumia 920 med Windows Phone 8, PureView-teknik och en dubbelkärnig S4-processor som några av nyheterna. 

Under lanseringen meddelade Nokia att telefonen väntas släppas senare under året. Några dagar senare - på fredagen - gick nyhetsbyrån Reuters ut med att Lumia 920 kommer att börja säljas i november. Uppgifterna ska komma från källor hos europeiska teleoperatörer. 

Denna nyhet kom som sagt redan i slutet av förra veckan. Men nu har Mobil.se även fått tips om att telefonen dykt upp på hemsidan hos den svenska återförsäljaren Phonehouse. På sidan anges ett cirkapris på 5 799 kronor för den nya Nokialuren. Dock uppges inget släppdatum.

Mobil.se har varit i kontakt med Nokia Sverige, som säger att man inte har någon annan kommerntar till uppgifterna än att man kommer annonsera tillgänglighet och pris marknad för marknad närmare säljstart.

På fredagen svarade Nokia Sverige på läsarfrågor om nylanserade Nokia Lumia 920 och Lumia 820. Ni hittar hela frågestunden här.

Ni som är nyfikna på Lumia 920 och Lumia 820 kan läsa om när Mobils Daniel Hessel fick chansen att titta närmare på lurarna

Tack till Richard A för tips!

Källa: Reuters