1
1
https://www.mobil.se/nyheter/moto-g9-power-lanserad-gor-g9-play-och-g9-plus-sallskap
569476
Nyheter
falskt
6000 mAh

Motorola Moto G9 Power nu i butik – priset stannar på under 3000 kr

● BILDSPEL
Motorola släppte Moto G9 Power i början av november och nu har den fått en svensk prislapp och ett säljstartsdatum.

Motorolas telefoner i G9-serien har en hel del gemensamt och till egenskaperna som ofta lyfts fram av Motorola själva är bra kameror och generös batteritid, något som gäller även denna nya telefon.  Som namnet antyder så är dock fokus extra mycket på batterikapacitet och Moto G9 Power har därför ett batteri på 6000 mAh, medan systermodellerna fått nöja sig med 5000. Med de 6000 mAh så säger Motorola att telefonen ska klara sig i upp till 60 timmar, dryga två dygn alltså.

Ingen vidvinkel eller optisk zoom

Huvudkameran är på 64 megapixel och den kompletteras med två till, en djupsensor och en makrokamera. Vi blir alltså utan både vidvinkel och optisk zoom, vilket får ses som telefonens främsta svaghet då. De 64 megapixlarna ska i alla fall användas för att skapa skarpare bilder och öka prestandan i mörker genom att ta fyra pixel och göra till en så bilderna som standard blir på 16 megapixel.

Avskalat med tillägg

Gränssnittet är på vanligt Motorola-manér ett avskalat gränssnitt nära det Google själva levererar i grundutförande men med några tillägg. Det handlar främst då om geststyrning så att du till exempel kan vicka på telefonen för att starta kameran. Sedan en tid tillbaka kallar Motorola det här gränssnittet för My UX och det inkluderar även utökade möjligheter att rent visuellt anpassa gränssnittet så det blir mer personligt. 

Telefonen släpps med Android 10 och den drivs av Qualcomms Snapdragon 662 samt har 4 GB arbetsminne och 128 GB lagring med plats för minneskort om du behöver mer. 5G finns inget stöd för. Moto G9 Power finns i butiker från och med idag och kostar 2500 kronor.