https://www.mobil.se/nyheter/nokia-9-kan-sl-ppas-den-19-januari
564410
Nyheter
Nya uppgifter

Nokia 9 kan släppas den 19 januari

Det tycks inte bli någon lansering av HMD Globals nya flaggskeppstelefon Nokia 9 under 2017. Istället gör ett färskt rykte gällande att telefonen kan komma att presenteras tillsammans med en ny version av Nokia 8 vid ett event den 19 januari nästa år.

Enligt de färska uppgifterna ska det vara vid ett event i Kina den 19 januari som både en andra generationens Nokia 8 och nya Nokia 9 dyker upp. Båda telefonerna som presenteras vid eventet ska vara skräddarsydda för den kinesiska marknaden, vilket bland annat innebär att man levererar ett alternativ till Googles Playbutik för appar, eftersom den är blockerad i Kina. Uppgifterna bör tas med en nypa salt, men om de stämmer så bjuds vi även på en del specifikationer och till och med priser. 

5,5-tumsskärm

Enligt uppgifterna ska Nokia 9 ha en Quad HD-skärm på 5,5 tum, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Bildförhållandet ska vara av trendriktigt 18:9-stuk och under skalet döljer sig en Snapdragon 835-processor. Priset sägs ligga på motsvarande 4 700 kronor. Det skulle inte vara första gången som HMD Global släpper en Nokia-telefon i januari. Nokia 6 släpptes till exempel i Kina i januari 2017 och den globala utrullningen av enheten genomfördes sedan i samband med MWC-mässan i slutet av februari. 

Annons