https://www.mobil.se/nyheter/nu-gar-det-att-kopa-htcs-blockkedjetelefon-exodus-1
566296
Nyheter
Kostar 0,15 Bitcoin

Nu går det att köpa HTC:s blockkedjetelefon Exodus 1

Samtidig som det kommer uppgifter om fortsatt minskande intäkter för den hårt prövade tillverkaren HTC, så har man börjat sälja sin nya blockkedjetelefon Exodus 1.

Det är sannolikt inte blockkedjetelefonen Exodus 1 som kan bli räddningen för HTC. Frågan är vad som kommer att bli det? Den tawianesiska telefontillverkaren aviserade för en tid sedan att man ingalunda tänkt ge upp i smartphone-segmentet, men efter att siffrorna för november månad nu offentliggjorts så kan man konstatera att intäkterna minskat med 70 procent jämfört med året innan. Men Exodus 1 går hur som helst att köpa nu, och man betalar förstås i kryptovaluta snarare än med vanlig valuta. Den som är intresserad av enheten får lägga upp 0,15 Bitcoin, vilket i skrivande stund var värt motsvarande 5 110 kronor. Fär det får man en helt kryptovalute-fokuserad telefon med Snapdragon 845-chipp, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. 

Kryptoplånboken huvudnumret

Men specifikationerna i sig är sannolikt inte lika intressanta för de potentiella köparna som den plånbok för kryptovalutor som telefonen erbjuder. Plånboken har fått namnet Zion och är byggd kring hårdvara som är helt separerad från Android, något som förstås gör den oerhört säker. Med hjälp av plånboken kan man köpa, sälja och betala med kryptovalutor. Telefonen går även att köpa med Ethereum och den lite mindre allmänt kända kryptovalutan Litecoin, om man så önskar. De första leveranserna ska ske omgående. 

Annons