Med många om och men

Nu kan du streama Steam-spel till Android

Valve har släppt en betaversion av appen Steam Link till Android, och en Ios-version ska vara på gång inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Steam är en av de främsta plattformarna för spel till PC, Mac och Linux. Här finns ett stort utbud av spel från både stora och små utvecklare, med funktioner för att lätt koppla upp sig mot andra spelare och spara sina spel mellan datorer.

Nu får även Android och Ios tillgång till spelplattformen - på sätt och vis. Appen Steam Link finns nu i betaverison till Android, och Ios-versionen inväntar godkännande från Apple. Appen låter dig streama Steam-spel till din Android-enhet, men det är inte riktigt så enkelt som att du kan ställa av din dator.

För det första behöver Androidenheten vara ansluten till ett lokalt nätverk där det finns en dator som kör Steam. Du behöver dessutom ansluta en handkontroll till din Androidenhet, förslagsvis en bluetooth-kontroll. På plus-sidan ska dock appen fungera även med Android TV.

Eftersom du ska streama högupplöst grafik mellan dator och mobil eller surfplatta över ditt lokala nät rekommenderar Valve att datorn är ansluten med ethernetsladd och Androidenheten med 5 GHz wifi. Enligt Valve kan du komma upp i 4K-grafik med 60 bilder per sekund med ett bra nätverk, men du kan justera streamingupplösningen för bästa upplevelse.

Källa